ვებ გვერდი მუშაობს სატესტო რეჟიმში
შშმ პირებზე ადაპტირება

სსიპ სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორია

english

პოლიმერების ტესტირების ლაბორატორიის უფროსი

#

მარიკა მიქიაშვილი

განათლება

2008 წ

University of Tuscia, Italy

მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი

პოსტ-დოქტორანტურა


2006 წ

ტექნიკის მეცნიერებათა აკადემიური დოქტორი

ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგი

 

2003-2006 წწ

ქ. თბილისის ყურძნის, ხილ-ბოსტნეულის წარმოების, გადამუშავების, საქონელმცოდნეობის და სპეციალისტთა გადამზადების სასწავლო ინსტიტუტი

მევენახეობა-მეღვინეობის ტექნოლოგიის ფაკულტეტი

აგროინჟინერ-ტექნოლოგი, დეგუსტატორი-საქონელმცოდნე 

 

2001-2003 წწ

ივ. ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სოხუმის ფილიალი

ბიოლოგიის ფაკულტეტის მიკრობიოლოგიის, ბიოტექნოლოგიისა და გენეტიკის კათედრა

მაგისტრის ხარისხი გენეტიკაში

 

1997-2001 წწ

ივ. ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სოხუმის ფილიალი

ბიოლოგიის ფაკულტეტი

ბაკალავრის ხარისხი ბიოლოგიაში

 

სამუშაო გამოცდილება

2024-დღემდე

სსიპ სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორია

პოლიმერების ტესტირების ლაბორატორიის უფროსი

 

2022 - დღემდე 

საქართველოს გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის  სამინისტროსა და ანტიმიკრობული რეზისტენტობის გადაწყვეტილების საერთაშორისო ცენტრს (ICARS) შორის  გაფორმებული პროექტი: „საქართველოში ანტიბიოტიკების ზრდის სტიმულატორების (AGP-ების) გამოყენების შემცირება  მეფრინველეობის ფერმებში“

სსიპ სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორიის მხრიდან პროექტის ლაბორატორიული კვლევების სპეციალისტი

 

2015-2024 წწ

სსიპ სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორია

სურსათის კვლევის დეპარტამენტის ინსტრუმენტული კვლევების ლაბორატორიის მთავარი სპეციალისტი

 

2020-დღემდე

ივ. ჯავახიშვილის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

ზუსტი და საბუნებისმეტყველო ფაკულტეტი

მოწვეული ლექტორი

 

2019-დღემდე

კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი

მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი

ასოცირებული პროფესორი

 

2007-დღემდე

სსიპ ღვინის ეროვნული სააგენტოს

მუდმივმოქმედი სადეგუსტაციო კომისიის დეგუსტატორი

 

2005-2015 წწ

შპს "ნორმა"

ტესტირების ლაბორატორიის მთავარი სპეციალისტი

 

სერტიფიკატები

2024 წ. - Thermo Scientific™-ის წარმოების ფურიე გარდაქმნის ინფრაწითელი სპექტრომეტრის Nicolet iS20-ის და შესაბამისი პროგრამული უზრუნველყოფის OMNIC-ის საოპერაციო პაკეტის მომხმარებლის ტრენინგი

 

2024 წ. - Q-Lab-ის წარმოების დაჩქარებული ამინდის ტესტერის ვირტუალური სიმულატორის QUV Accelerated Weathering Tester Quv/Se-ს მომხმარებლის ტრენინგი

 

2024 წ. - ბრუკერის ფირმის რენტგენოფლუორესცენტული სპექტრომეტრის  S2 Puma  ხელსაწყოს ძირითადი სწავლება

 

2024 წ. - ანაერობული ბიოდეგრადირებადი სისტემის სწავლება

 

2024 წ. - სსტ ისო/იეკ 17025:2017/2018 სტანდარტის ინტერპრეტაცია და გათვითცნობიერება, ზოგადი პრინციპების მიმოხილვა

 

2024 წ. - ანალიზური მონაცემების დამუშავება და შედეგების ინტერპრეტაცია; გაზომვისა და ანალიზის მეთოდის განუსაზღვრელობის შეფასება;

2021 წ. - სამქვადრუპოლურ მასპექტრთან შეუღლებული სითხური ქრომატოგრაფის, TSQ Quants mass-spectrometry coupled with vanquish chromatography (Thermo fisher scientific Lc/ms/ms), მართვა და გამოყენება

2021 წ. - ტრენერების ტრენინგი (TOT), საქართველოს ეროვნული ექსპერტების კომპეტენციის ასამაღლებად, ISO / IEC17025: 2017-ის შესაბამისად ლაბორატორიების ხარისხის მენეჯმენტის სისტემის გაუმჯობესების მიმართულებით

2021 წ. - მეთოდის ვალიდაცია, ანალიზების ხარისხის კონტროლი და გაზომვის განუსაზღვრელობის შეფასება (მეტროლოგია ქიმიაში ISO / IEC 17025: 2017)

2019 წ. - აფლატოქსინების B1 და B1+B2+G1+G2 ჯამის განსაზღვრა სანელებლებში და მშრალ ხილში სითხური ქრომატოგრაფის მეთოდით

2019 წ. - ანტიბიოტიკების განსაზღვრა სითხური ქრომატოგრაფის მეთოდით რძეში და რძის პროდუქტებში

2018 წ. - ,,ლაბორატორიული პრაქტიკის უნარ-ჩვევების გაუმჯობესება’’ ერასმუს + პროგრამა ,,AgLAB” პროექტის ფარგლებში

2018 წ. - ერასმუს + პროგრამა ,,AgLAB” პროექტის ფარგლებში  

2016 წ. - ზოგადი ბიოუსაფრთხოების დონე-2  ტრენინგის კურსი

2016 წ. - მიკოტოქსინების ანალიზი საკვებ პროდუქტებში

2016 წ. - ტრეინინგი ანალიტიკურ უნარ-ჩვევებზე

2015 წ. - მიკროტალღური Mars6-ის მართვა და ნიმუშების მომზადება

2015 წ. - სამქვადრუპოლურ მასპექტრთან შეუღლებული სითხური ქრომატოგრაფის (Agilent LC/MS) მართვა და გამოყენება

2015 წ. - სითხური ქრომატოგრაფის (Agilent 1290 HPLC) მართვა და გამოყენება

2015 წ. - მასპექტრთან შეუღლებული გაზური ქრომატოგრაფის (Agilent GC/MS) მართვა და გამოყენება

2015 წ. - აჯილენტი ატომურ ემისიური სპექტროსკოპის მართვა და გამოყენება

2015 წ. - რადიაციული კონტროლი გამა-ბეტა-სპექტრომეტრის AT 1315-ის  გამოყენებით

2015 წ. - იონური ქრომატოგრაფის ICS-2100 მართვა და გამოყენება

2015 წ. - აჯილენტის ატომურ-აბსორბციული სპექტროსკოპის მუშაობის პრინციპების შესწავლა

 

2015 წ. - სამქვადრუპოლურ მასპექტრთან შეუღლებული გაზური ქრომატოგრაფის (QQQ GC/MS) მართვა და გამოყენება

2008 წ. - პოსტ-დოქტორანტურის პროგრამა Erasmus Mundus External Cooperation Window პროექტის ფარგლებში

  2008 წ. - Portable non Destructive Instruments for Grape and Wine Quality Measurements

 

  2007 წ. - ცქრიალა ღვინოების დეგუსტატორი

 

 

გამოქვეყნებულ ნაშრომთა სია

1. T. Kvelashvili, M. Khositashvili, M. Mikiashvili, O. Gotsiridze, G. Buishvili; THE INFLUENCE OF AMINO ACIDS ON THE ALCOHOLIC FERMENTATION OF GRAPE MUST; THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE; Romania, TARGOVISTE;  2025, DOI: 10.2478/agr-2025-0001

2. M. Khositashvili, M. Ormotsadze, M. Mikiashvili, L. Kotorashvili, L. Shavadze, S. Batiashvili; THE INFLUENCE OF THE DEGREE OF GRAPE DAMAGE ON THE QUANTITATIVE COMPOSITION OF HIGHER ALCOHOLS IN WINE; THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE; Romania, TARGOVISTE;  2025, DOI: 10.2478/agr-2025-0002

3. E. Shavishvili, O. Gotsiridze, M, Khositashvili, MMikiashvili, M. Ormotsadze; IMPROVING THE TECHNOLOGY OF MAKING ROSE, SPARKLING WINE FROM USAKHELOURI GRAPE VARIETY; THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE; Romania, TARGOVISTE; p. 14-16, 2022,  DOI: 10.2478/agr-2022-0014

 

4. S. Zautashvili, O. Gotsiridze,  M. Mikiashvili, M. Ormotsadze, L. Kotorashvili,  I. Khositashvili; AGRICULTURAL TECHNICAL STUDY AND USE IN WINE PRODUCTION OF FORGOTTEN ABORIGINAL SPECIES: VARDISPERI RKATSITELI, KAKHIS TETRI AND LECHKHUMIS ODJALESHI; THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE; Romania, TARGOVISTE; p. 27-29, 2022,  DOI: 10.2478/agr-2022-0017

 

5. R. Maghradze, M. Khositashvili, O. Gotsiridze, MMikiashvili, S. Chalatashvili, G. Buishvili; AGRICULTURAL AND TECHNICAL STUDY OF LOCAL GEORGIAN VARIETY TSULUKIDZIS TETRA FOR RECEIVING WINES MAKE BY CLASSICAL AND TRADITIONAL TECHNOLOGIES;  THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE; Romania, TARGOVISTE; p. 33-34, 2022,  DOI: 10.2478/agr-2022-0019

 

6. მიქიაშვილი მ, ხოსიტაშვილი მ, ბააზოვი ზ, ორმოცაძე მ; Study amino acids in the fermented flower pollen suspension, International Scientific Conference Chemical and Technological Aspects of Biopolymers; CHTAB -2020, p. 232; Georgia, Tbilisi; 2020

 

7. მიქიაშვილი მ, ღვინჯილია მ; Determination of Macrolide Antibiotic Residues in Honey by LC/MS/MS, International Scientific Conference Chemical and Technological Aspects of Biopolymers; CHTAB -2020, p. 198;  Georgia, Tbilisi; 2020

 

8. Хоситашвили М, Шиукашвили В, Микиашвили М; «Изучение накопления углеводов (пектиновых веществ и восстанавливаемых сахаров) в грозди винограда в фазе начала созревания»; Украина XII,2019 p.  204-208,ХVІ Международной научно-практической конференции «Методология современных научных исследований» Харьков

 

9. ხოსიტაშვილი მ, ბააზოვი ზ, მიქიაშვილი მ; მეფუტკრეობის პროდუქტების გადამუშავება და გამოყენება სასმელების წარმოებაში; საქ. სოფლის მეურნეობის მეც. აკადემიის “მოამბე”თბილისი; გვ 35; 2018

 

10. ხოსიტაშვილი მ, ბუიშვილი გ, ჩალათაშვილი ა, მიქიაშვილი მ, ხოსიტაშვილი თ; საქართველოში ინტროდუცირებულ წითელ ყურძენში ფენოლური ინდექსის დადგენა Study of Foreign Red Grapes Phenol Index Introduced in Georgia; საქ. სოფლის მეურნეობის მეც. აკადემიის “მოამბე”თბილისი; 2018 

 

11. გამტკიცულაშვილი გ, ხოსიტაშვილი მ,  მიქიაშვილი მ; ტკბილსა და ღვინოში მინერალურ ნივთიერებათა ცვლილების დინამიკა; Georgian Engineering News, 2017; №4.

 

12. ხოსიტაშვილი მ, მიქიაშვილი მ,  ბუიშვილი გ, ასაშვილი ა; ღვინის არომატის რეგულირება საფუარის გამოყენებით; საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია; #34 თბილისი; 2014

 

13. Kortava T, Quridze M, Mikiashvili M, Asashvili A, Tsiklauri L, Khositashvili M; Influence of enzyme Inozyme and different yeasts on the quality of wine. Agrarian University of Georgia, Tbilisi, Georgia; 2011

 

14. ხოსიტაშვილი მ, კიკნაველიძე ზ, მიქიაშვილი მ, ხოსიტაშვილი თ, ბაბუნიძე გ, ასაშვილი ა; კახური და ევროპული ტექნოლოგიებით დამზადებული ღვინოების განმასხვავებელი ნიშან-თვისებები; საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია, სუბტროპიკული მეურნეობის სოხუმის სახელმწიფო სასწავლო უნივერსიტეტი, ქ. ქუთაისი; 2010

 

   15. Mikiashvili M, Kiknavelidze Z, Khositashvili M, Khositashvili T, Favale S; Ciolfi G Influence of grape products on consumers health; The 33rd World                 Congress of vine and wine; Tbilisi, 2010

 

   16. Kiknavelidze Z, Mikiashvili M, Khositashvili M, Nakhutsrishvili B, Favale S; Ciolfi G;  Influence of Hard Parts Of grape on the Kakhetian wine quality ; The       33rd World Congress of vine and wine;  Tbilisi, 2010

 

   17. Mikiashvili M, Kiknavelidze Z, Khositashvili M, Favale S, Ciolfi G; Characterization of Georgian red grape cultivar Saperavi (Vitis vinifera L.); Rivista di       Viticoltura e  di Enologia, #4, 2009, 3-11

 

   18. Mikiashvili M, Kiknavelidze Z, Khositashvili M, Favale S, Ciolfi G; Characterization of Georgian white grape wines made in earthwork amphorae; Rivista     di Viticoltura e di Enologia, #4, 2009,13-20

 

  19. კიკნაველიძე ზ, ჭოტიაშვილი კ, მიქიაშვილი მ, ხოსიტაშვილი მ; ღოღნოშოს ჯიშური არომატის შენარჩუნება  მისგან მირებულ ალკოჰოლურ სასმელებში. მცირე და საშუალო        ბიზნესის  განვითარების მიმართულებები რეგიონების აგროსამრეწველო სექტორი; შრომათა კრებული; ბათუმი, 2007

 

  20. მიქიაშვილი მ, ხოსიტაშვილი მ; სხვადასხვა საფუარის გამოყენება ღვინომასალის მისაღებად. პროფესორ მასწავლებელთა VIII (64 -ე) სამეცნიერო მასალები; თელავი, 2007

 

  21. მიქიაშვილი მ, ღლონტი თ, ხოსიტაშვილი მ; ღვინის არომატულ კომპონენტებზე სხვადასხვა საფუარის გავლენის დადგენა. ჟ. « ვაზი და ღვინო » 2006

 

 22. Хоситашвили М, Кучава Г,  Абзианидзе Д, Микиашвили М, Нареклишвили И, Асашвили Т; Влияние скополетина на качество спирта; Виноделие и                  виноградарство, 2006, №3, с.46;

 

  23.  Хоситашвили М, Кацитадзе М, Абзианидзе Д, Микиашвили М, Нареклишвили И; Исследование возможности попадания фталатов в виноградный                  сок; Виноделие и виноградарство, 2006, №3, с.44

 

  24. Микиашвили М, Нареклишвили И, Хоситашвили М; Изучение некоторых минральных элементов в соке и вине; Пищевая промышленность, 2006,        №4;

 

  25. Микиашвили М, Нареклишвили И, Хоситашвили М; Исследование энергии брожения чистых культур дрожжей; Пищевая промышленность, 2006,        №4;

 

  26. Микиашвили М, Нареклишвили И, Хоситашвили М; Изменение составных компо-нентов виноматериалов, сброженных различными культурами    дрожжей в период созревания; Пищевая промышленность, 2006, №4

 

 27. Кучава Г, Хоситашвили М, Абзианидзе Д, Микиашвили М, Нареклишвили И, Асашвили Т; Влияние скополетина на качество спирта. Виноделие и            виноградарство, 2006, №3, с.46

 

  28. Кацитадзе М, Хоситашвили М, Абзианидзе Д, Микиашвили М, Нареклишвили И; Исследование возможности попадания фталатов в виноградный        сок;  Виноделие и виноградарство, 2006, №3, с.44

 

 29. Абзианидзе Д, Тугуши Д, Хоситашвили М, Микиашвили М, Патарая М; Исследование азотистых соединений в осадке и в ьарде коньячного                виноматериала; Georgian engineering news, 2005, p.193-194

 

 

სახელმძღვანელო

  1. ხოსიტაშვილი მ,  მიქიაშვილი მ, გორგილაძე მ, ორმოცაძე მ; სხვადასხვა საფუარის  გავლენის დადგენა ღვინის არომატულ კომპონენტებზე; გამომცემლობა ,,ჩოხი“; თბილისი, 2020
  2. არჩვაძე ნ, გოცირიძე ო, მდინარაძე ი, მიქიაშვილი მ, ინასარიძე ნ, ინასარიძე თ, გულბანი ა, გულედანი ი, ალეექსეევა გ,  ბოგატკო ნ. და სხვ.  ლაბორატორიული პრაქტიკა; ივ. ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი; 2021

 

 

მონოგრაფია

 

გორგილაძე მ, ხოსიტაშვილი მ, მიქიაშვილი მ, ორმოცაძე მ; ფორთოხლის წვენის ნატურალობის პარამეტრები და მათი განსაზღვრის მეთოდების შემუშავება; გამომცემლობა ,,ჩოხი“; თბილისი; 2021

 

სიგელი

11.02.2025

საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის სიგელი აგრარულ დარგში სამეცნიერო მიღწევებისთვის