პოლიმერების ტესტირების ლაბორატორიის უფროსი
მარიკა მიქიაშვილი
განათლება
2008 წ
University of Tuscia, Italy
მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი
პოსტ-დოქტორანტურა
2006 წ
ტექნიკის მეცნიერებათა აკადემიური დოქტორი
ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგი
2003-2006 წწ
ქ. თბილისის ყურძნის, ხილ-ბოსტნეულის წარმოების, გადამუშავების, საქონელმცოდნეობის და სპეციალისტთა გადამზადების სასწავლო ინსტიტუტი
მევენახეობა-მეღვინეობის ტექნოლოგიის ფაკულტეტი
აგროინჟინერ-ტექნოლოგი, დეგუსტატორი-საქონელმცოდნე
2001-2003 წწ
ივ. ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სოხუმის ფილიალი
ბიოლოგიის ფაკულტეტის მიკრობიოლოგიის, ბიოტექნოლოგიისა და გენეტიკის კათედრა
მაგისტრის ხარისხი გენეტიკაში
1997-2001 წწ
ივ. ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სოხუმის ფილიალი
ბიოლოგიის ფაკულტეტი
ბაკალავრის ხარისხი ბიოლოგიაში
სამუშაო გამოცდილება
2024-დღემდე
სსიპ სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორია
პოლიმერების ტესტირების ლაბორატორიის უფროსი
2022 - დღემდე
საქართველოს გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის სამინისტროსა და ანტიმიკრობული რეზისტენტობის გადაწყვეტილების საერთაშორისო ცენტრს (ICARS) შორის გაფორმებული პროექტი: „საქართველოში ანტიბიოტიკების ზრდის სტიმულატორების (AGP-ების) გამოყენების შემცირება მეფრინველეობის ფერმებში“
სსიპ სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორიის მხრიდან პროექტის ლაბორატორიული კვლევების სპეციალისტი
2015-2024 წწ
სსიპ სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორია
სურსათის კვლევის დეპარტამენტის ინსტრუმენტული კვლევების ლაბორატორიის მთავარი სპეციალისტი
2020-დღემდე
ივ. ჯავახიშვილის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
ზუსტი და საბუნებისმეტყველო ფაკულტეტი
მოწვეული ლექტორი
2019-დღემდე
კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი
მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი
ასოცირებული პროფესორი
2007-დღემდე
სსიპ ღვინის ეროვნული სააგენტოს
მუდმივმოქმედი სადეგუსტაციო კომისიის დეგუსტატორი
2005-2015 წწ
შპს "ნორმა"
ტესტირების ლაბორატორიის მთავარი სპეციალისტი
სერტიფიკატები
2024 წ. - Thermo Scientific™-ის წარმოების ფურიე გარდაქმნის ინფრაწითელი სპექტრომეტრის Nicolet iS20-ის და შესაბამისი პროგრამული უზრუნველყოფის OMNIC-ის საოპერაციო პაკეტის მომხმარებლის ტრენინგი
2024 წ. - Q-Lab-ის წარმოების დაჩქარებული ამინდის ტესტერის ვირტუალური სიმულატორის QUV Accelerated Weathering Tester Quv/Se-ს მომხმარებლის ტრენინგი
2024 წ. - ბრუკერის ფირმის რენტგენოფლუორესცენტული სპექტრომეტრის S2 Puma ხელსაწყოს ძირითადი სწავლება
2024 წ. - ანაერობული ბიოდეგრადირებადი სისტემის სწავლება
2024 წ. - სსტ ისო/იეკ 17025:2017/2018 სტანდარტის ინტერპრეტაცია და გათვითცნობიერება, ზოგადი პრინციპების მიმოხილვა
2024 წ. - ანალიზური მონაცემების დამუშავება და შედეგების ინტერპრეტაცია; გაზომვისა და ანალიზის მეთოდის განუსაზღვრელობის შეფასება;
2021 წ. - სამქვადრუპოლურ მასპექტრთან შეუღლებული სითხური ქრომატოგრაფის, TSQ Quants mass-spectrometry coupled with vanquish chromatography (Thermo fisher scientific Lc/ms/ms), მართვა და გამოყენება
2021 წ. - ტრენერების ტრენინგი (TOT), საქართველოს ეროვნული ექსპერტების კომპეტენციის ასამაღლებად, ISO / IEC17025: 2017-ის შესაბამისად ლაბორატორიების ხარისხის მენეჯმენტის სისტემის გაუმჯობესების მიმართულებით
2021 წ. - მეთოდის ვალიდაცია, ანალიზების ხარისხის კონტროლი და გაზომვის განუსაზღვრელობის შეფასება (მეტროლოგია ქიმიაში ISO / IEC 17025: 2017)
2019 წ. - აფლატოქსინების B1 და B1+B2+G1+G2 ჯამის განსაზღვრა სანელებლებში და მშრალ ხილში სითხური ქრომატოგრაფის მეთოდით
2019 წ. - ანტიბიოტიკების განსაზღვრა სითხური ქრომატოგრაფის მეთოდით რძეში და რძის პროდუქტებში
2018 წ. - ,,ლაბორატორიული პრაქტიკის უნარ-ჩვევების გაუმჯობესება’’ ერასმუს + პროგრამა ,,AgLAB” პროექტის ფარგლებში
2018 წ. - ერასმუს + პროგრამა ,,AgLAB” პროექტის ფარგლებში
2016 წ. - ზოგადი ბიოუსაფრთხოების დონე-2 ტრენინგის კურსი
2016 წ. - მიკოტოქსინების ანალიზი საკვებ პროდუქტებში
2016 წ. - ტრეინინგი ანალიტიკურ უნარ-ჩვევებზე
2015 წ. - მიკროტალღური Mars6-ის მართვა და ნიმუშების მომზადება
2015 წ. - სამქვადრუპოლურ მასპექტრთან შეუღლებული სითხური ქრომატოგრაფის (Agilent LC/MS) მართვა და გამოყენება
2015 წ. - სითხური ქრომატოგრაფის (Agilent 1290 HPLC) მართვა და გამოყენება
2015 წ. - მასპექტრთან შეუღლებული გაზური ქრომატოგრაფის (Agilent GC/MS) მართვა და გამოყენება
2015 წ. - აჯილენტი ატომურ ემისიური სპექტროსკოპის მართვა და გამოყენება
2015 წ. - რადიაციული კონტროლი გამა-ბეტა-სპექტრომეტრის AT 1315-ის გამოყენებით
2015 წ. - იონური ქრომატოგრაფის ICS-2100 მართვა და გამოყენება
2015 წ. - აჯილენტის ატომურ-აბსორბციული სპექტროსკოპის მუშაობის პრინციპების შესწავლა
2015 წ. - სამქვადრუპოლურ მასპექტრთან შეუღლებული გაზური ქრომატოგრაფის (QQQ GC/MS) მართვა და გამოყენება
2008 წ. - პოსტ-დოქტორანტურის პროგრამა Erasmus Mundus External Cooperation Window პროექტის ფარგლებში
2008 წ. - Portable non Destructive Instruments for Grape and Wine Quality Measurements
2007 წ. - ცქრიალა ღვინოების დეგუსტატორი
გამოქვეყნებულ ნაშრომთა სია
1. T. Kvelashvili, M. Khositashvili, M. Mikiashvili, O. Gotsiridze, G. Buishvili; THE INFLUENCE OF AMINO ACIDS ON THE ALCOHOLIC FERMENTATION OF GRAPE MUST; THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE; Romania, TARGOVISTE; 2025, DOI: 10.2478/agr-2025-0001
2. M. Khositashvili, M. Ormotsadze, M. Mikiashvili, L. Kotorashvili, L. Shavadze, S. Batiashvili; THE INFLUENCE OF THE DEGREE OF GRAPE DAMAGE ON THE QUANTITATIVE COMPOSITION OF HIGHER ALCOHOLS IN WINE; THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE; Romania, TARGOVISTE; 2025, DOI: 10.2478/agr-2025-0002
3. E. Shavishvili, O. Gotsiridze, M, Khositashvili, M. Mikiashvili, M. Ormotsadze; IMPROVING THE TECHNOLOGY OF MAKING ROSE, SPARKLING WINE FROM USAKHELOURI GRAPE VARIETY; THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE; Romania, TARGOVISTE; p. 14-16, 2022, DOI: 10.2478/agr-2022-0014
4. S. Zautashvili, O. Gotsiridze, M. Mikiashvili, M. Ormotsadze, L. Kotorashvili, I. Khositashvili; AGRICULTURAL TECHNICAL STUDY AND USE IN WINE PRODUCTION OF FORGOTTEN ABORIGINAL SPECIES: VARDISPERI RKATSITELI, KAKHIS TETRI AND LECHKHUMIS ODJALESHI; THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE; Romania, TARGOVISTE; p. 27-29, 2022, DOI: 10.2478/agr-2022-0017
5. R. Maghradze, M. Khositashvili, O. Gotsiridze, M. Mikiashvili, S. Chalatashvili, G. Buishvili; AGRICULTURAL AND TECHNICAL STUDY OF LOCAL GEORGIAN VARIETY TSULUKIDZIS TETRA FOR RECEIVING WINES MAKE BY CLASSICAL AND TRADITIONAL TECHNOLOGIES; THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE; Romania, TARGOVISTE; p. 33-34, 2022, DOI: 10.2478/agr-2022-0019
6. მიქიაშვილი მ, ხოსიტაშვილი მ, ბააზოვი ზ, ორმოცაძე მ; Study amino acids in the fermented flower pollen suspension, International Scientific Conference Chemical and Technological Aspects of Biopolymers; CHTAB -2020, p. 232; Georgia, Tbilisi; 2020
7. მიქიაშვილი მ, ღვინჯილია მ; Determination of Macrolide Antibiotic Residues in Honey by LC/MS/MS, International Scientific Conference Chemical and Technological Aspects of Biopolymers; CHTAB -2020, p. 198; Georgia, Tbilisi; 2020
8. Хоситашвили М, Шиукашвили В, Микиашвили М; «Изучение накопления углеводов (пектиновых веществ и восстанавливаемых сахаров) в грозди винограда в фазе начала созревания»; Украина XII,2019 p. 204-208,ХVІ Международной научно-практической конференции «Методология современных научных исследований» Харьков
9. ხოსიტაშვილი მ, ბააზოვი ზ, მიქიაშვილი მ; მეფუტკრეობის პროდუქტების გადამუშავება და გამოყენება სასმელების წარმოებაში; საქ. სოფლის მეურნეობის მეც. აკადემიის “მოამბე”თბილისი; გვ 35; 2018
10. ხოსიტაშვილი მ, ბუიშვილი გ, ჩალათაშვილი ა, მიქიაშვილი მ, ხოსიტაშვილი თ; საქართველოში ინტროდუცირებულ წითელ ყურძენში ფენოლური ინდექსის დადგენა Study of Foreign Red Grapes Phenol Index Introduced in Georgia; საქ. სოფლის მეურნეობის მეც. აკადემიის “მოამბე”თბილისი; 2018
11. გამტკიცულაშვილი გ, ხოსიტაშვილი მ, მიქიაშვილი მ; ტკბილსა და ღვინოში მინერალურ ნივთიერებათა ცვლილების დინამიკა; Georgian Engineering News, 2017; №4.
12. ხოსიტაშვილი მ, მიქიაშვილი მ, ბუიშვილი გ, ასაშვილი ა; ღვინის არომატის რეგულირება საფუარის გამოყენებით; საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია; #34 თბილისი; 2014
13. Kortava T, Quridze M, Mikiashvili M, Asashvili A, Tsiklauri L, Khositashvili M; Influence of enzyme Inozyme and different yeasts on the quality of wine. Agrarian University of Georgia, Tbilisi, Georgia; 2011
14. ხოსიტაშვილი მ, კიკნაველიძე ზ, მიქიაშვილი მ, ხოსიტაშვილი თ, ბაბუნიძე გ, ასაშვილი ა; კახური და ევროპული ტექნოლოგიებით დამზადებული ღვინოების განმასხვავებელი ნიშან-თვისებები; საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია, სუბტროპიკული მეურნეობის სოხუმის სახელმწიფო სასწავლო უნივერსიტეტი, ქ. ქუთაისი; 2010
15. Mikiashvili M, Kiknavelidze Z, Khositashvili M, Khositashvili T, Favale S; Ciolfi G Influence of grape products on consumers health; The 33rd World Congress of vine and wine; Tbilisi, 2010
16. Kiknavelidze Z, Mikiashvili M, Khositashvili M, Nakhutsrishvili B, Favale S; Ciolfi G; Influence of Hard Parts Of grape on the Kakhetian wine quality ; The 33rd World Congress of vine and wine; Tbilisi, 2010
17. Mikiashvili M, Kiknavelidze Z, Khositashvili M, Favale S, Ciolfi G; Characterization of Georgian red grape cultivar Saperavi (Vitis vinifera L.); Rivista di Viticoltura e di Enologia, #4, 2009, 3-11
18. Mikiashvili M, Kiknavelidze Z, Khositashvili M, Favale S, Ciolfi G; Characterization of Georgian white grape wines made in earthwork amphorae; Rivista di Viticoltura e di Enologia, #4, 2009,13-20
19. კიკნაველიძე ზ, ჭოტიაშვილი კ, მიქიაშვილი მ, ხოსიტაშვილი მ; ღოღნოშოს ჯიშური არომატის შენარჩუნება მისგან მირებულ ალკოჰოლურ სასმელებში. მცირე და საშუალო ბიზნესის განვითარების მიმართულებები რეგიონების აგროსამრეწველო სექტორი; შრომათა კრებული; ბათუმი, 2007
20. მიქიაშვილი მ, ხოსიტაშვილი მ; სხვადასხვა საფუარის გამოყენება ღვინომასალის მისაღებად. პროფესორ მასწავლებელთა VIII (64 -ე) სამეცნიერო მასალები; თელავი, 2007
21. მიქიაშვილი მ, ღლონტი თ, ხოსიტაშვილი მ; ღვინის არომატულ კომპონენტებზე სხვადასხვა საფუარის გავლენის დადგენა. ჟ. « ვაზი და ღვინო » 2006
22. Хоситашвили М, Кучава Г, Абзианидзе Д, Микиашвили М, Нареклишвили И, Асашвили Т; Влияние скополетина на качество спирта; Виноделие и виноградарство, 2006, №3, с.46;
23. Хоситашвили М, Кацитадзе М, Абзианидзе Д, Микиашвили М, Нареклишвили И; Исследование возможности попадания фталатов в виноградный сок; Виноделие и виноградарство, 2006, №3, с.44
24. Микиашвили М, Нареклишвили И, Хоситашвили М; Изучение некоторых минральных элементов в соке и вине; Пищевая промышленность, 2006, №4;
25. Микиашвили М, Нареклишвили И, Хоситашвили М; Исследование энергии брожения чистых культур дрожжей; Пищевая промышленность, 2006, №4;
26. Микиашвили М, Нареклишвили И, Хоситашвили М; Изменение составных компо-нентов виноматериалов, сброженных различными культурами дрожжей в период созревания; Пищевая промышленность, 2006, №4
27. Кучава Г, Хоситашвили М, Абзианидзе Д, Микиашвили М, Нареклишвили И, Асашвили Т; Влияние скополетина на качество спирта. Виноделие и виноградарство, 2006, №3, с.46
28. Кацитадзе М, Хоситашвили М, Абзианидзе Д, Микиашвили М, Нареклишвили И; Исследование возможности попадания фталатов в виноградный сок; Виноделие и виноградарство, 2006, №3, с.44
29. Абзианидзе Д, Тугуши Д, Хоситашвили М, Микиашвили М, Патарая М; Исследование азотистых соединений в осадке и в ьарде коньячного виноматериала; Georgian engineering news, 2005, p.193-194
სახელმძღვანელო
- ხოსიტაშვილი მ, მიქიაშვილი მ, გორგილაძე მ, ორმოცაძე მ; სხვადასხვა საფუარის გავლენის დადგენა ღვინის არომატულ კომპონენტებზე; გამომცემლობა ,,ჩოხი“; თბილისი, 2020
- არჩვაძე ნ, გოცირიძე ო, მდინარაძე ი, მიქიაშვილი მ, ინასარიძე ნ, ინასარიძე თ, გულბანი ა, გულედანი ი, ალეექსეევა გ, ბოგატკო ნ. და სხვ. ლაბორატორიული პრაქტიკა; ივ. ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი; 2021
მონოგრაფია
გორგილაძე მ, ხოსიტაშვილი მ, მიქიაშვილი მ, ორმოცაძე მ; ფორთოხლის წვენის ნატურალობის პარამეტრები და მათი განსაზღვრის მეთოდების შემუშავება; გამომცემლობა ,,ჩოხი“; თბილისი; 2021
სიგელი
11.02.2025
საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის სიგელი აგრარულ დარგში სამეცნიერო მიღწევებისთვის















