ვებ გვერდი მუშაობს სატესტო რეჟიმში
შშმ პირებზე ადაპტირება

სსიპ სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორია

english

პოლიმერების ტესტირების ლაბორატორია

#

მარიკა მიქიაშვილი

სამუშაო გამოცდილება

2024წ დან დღემდე- სსიპ საქართველოს სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორიის, პოლიმერების ტესტირების ლაბორატორიის უფროსი;

2015წ.-2024წ.- სსიპ საქართველოს სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორიის, სურსათის კვლევის დეპარტამენტის , ინსტრუმენტული კვლევების ლაბორატორიის, მთავარი სპეციალისტი;

2019წ. -დღემდე- კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი, მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი, ასოცირებული პროფესორი;

2020წ. - დღემდე- ივ. ჯავახიშვილის სახელმწიფო უნივერსიტეტის, ზუსტი და საბუნებისმეტყველო ფაკულტეტის, მოწვეული ლექტორი;

2007წ. -დღემდე -სსიპ. ღვინის ეროვნული სააგენტოს, მუდმივმოქმედი სადეგუსტაციო კომისიის დეგუსტატორი;

2022 - დღემდე - „საქართველოს გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის  სამინისტროსა და  ანტიმიკრობული რეზისტენტობის გადაწყვეტილების საერთაშორისო ცენტრს (ICARS) შორის  გაფორმებული პროექტისსაქართველოში ანტიბიოტიკების ზრდის სტიმულატორების (AGP-ების) გამოყენების შემცირება  მეფრინველეობის ფერმებშიფარგლებში; სსიპ სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორიის მხრიდან პროექტის - ლაბორატორიული კვლევების სპეციალისტი.

2005წ-2015წ. შპს. ნორმა-ს  ტესტირების ლაბორატორიის მთავარი სპეციალისტი

 

განათლება

2008 - პოსტ დოქტორანტურის კურსი , უნივერსიტეტი ,,Tuscia”, იტალია, მევენახეობა-მეღვინეობის ფაკულტეტი;

2006- ტექნიკის მეცნიერებათა აკადემიური დოქტორი, ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგი;

2003-2006-აგროინჟინერ-ტექნოლოგი, დეგუსტატორი-საქონელმცოდნე; ქ.თბილისის ყურძნის,ხილ-ბოსტნეულის წარმოების,გადამუშავების,საქონელმცოდნეობის და სპეციალისტთა გადამზადების სასწავლო ინსტიტუტი, მევენახეობა-მეღვინეობის ტექნოლოგიის ფაკულტეტი,

2001-2003 – მაგისტრის ხარისხი გენეტიკაში. ივ. ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სოხუმის ფილიალი, ბიოლოგიის ფაკულტეტის მიკრობიოლოგიის, ბიოტექნოლოგიისა და გენეტიკის კათედრა;
1997-2001 – ბაკალავრის ხარისხი ბიოლოგიაში, ივ. ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სოხუმის ფილიალი, ბიოლოგიის ფაკულტეტი.

 

სერტიფიკატები

2024 წ - Thermo Scientific™-ის წარმოების ფურიე გარდაქმნის ინფრაწითელი სპექტრომეტრის Nicolet iS20-ის და შესაბამისი პროგრამული უზრუნველყოფის OMNIC-ის საოპერაციო პაკეტის მომხმარებლის ტრეინინგი;

2024წ - Q-Lab-ის წარმოების დაჩქარებული ამინდის ტესტერის ვირტუალური სიმულატორის QUV Accelerated Weathering Tester Quv/Se- მომხმარებლის ტრეინინგი;

2024წ- ბრუკერის ფირმის რენტგენოფლუორესცენტული სპექტრომეტრის  S2 Puma  ხელსაწყოს ძირითადი სწავლება;

2024 წ-ანაერობული ბიოდეგრადირებადი სისტემის სწავლება;

2024წ- სსტ ისო/იეკ 17025:2017/2018 სტანდარტის ინტერპრეტაცია და გათვითცნობიერება, ზოგადი პრინციპების მიმოხილვა;                                     

2024წ- ანალიზური მონაცემების დამუშავება და შედეგების ინტერპრეტაცია; გაზომვისა და ანალიზის მეთოდის განუსაზღვრელობის შეფასება;

2021 წ- სამქვადრუპოლურ მასპექტრთან შეუღლებული სითხური ქრომატოგრაფის TSQ Quantis mass-pectrometer coupled with vanquish chromatography  (Thermo fisher scientific Lc/ms/ms) მართვა და გამოყენება;

2021წ- ტრენერების ტრენინგი (TOT), საქართველოს ეროვნული ექსპერტების კომპეტენციის ასამაღლებად, ISO / IEC17025: 2017-ის შესაბამისად ლაბორატორიების ხარისხის მენეჯმენტის სისტემის გაუმჯობესების მიმართულებით;

2021წ- მეთოდის ვალიდაცია, ანალიზების ხარისხის კონტროლი და გაზომვის განუსაზღვრელობის შეფასება (მეტროლოგია ქიმიაში ISO / IEC 17025: 2017-ი მიხედვით);

2019წ-აფლატოქსინების B1 და B1+B2+G1+G2 ჯამის განსაზღვრა სანელებლებში და მშრალ ხილში სითხური ქრომატოგრაფის მეთოდით;

2019წ- ანტიბიოტიკების განსაზღვრა სითხური ქრომატოგრაფის მეთოდით რძეში და რძის პროდუქტებში;

2018წ-,,ლაბორატორიული პრაქტიკის უნარჩვევების გაუმჯობესება’’ ერასმუს + პროგრამა ,,Aglab” პროექტის ფარგლებში;

2018წ-ერასმუს + პროგრამა ,,Aglab” პროექტის ფარგლებში  staff ტრეინინგის კვირა;

2016წ-ზოგადი ბიოუსაფრთხოების დონე-2  ტრენინგის კურსი;

2016წ-მიკოტოქსინების ანალიზი საკვებ პროდუქტებში;

2016წ-ტრეინინგი ანალიტიკურ უნარ-ჩვევებზე;

2015წ-მიკროტალღური Mars6-ის მართვა და ნიმუშების მომზადება;

2015წ-სამქვადრუპოლურ მასპექტრთან შეუღლებული სითხური ქრომატოგრაფის (Agilent LC/MS) მართვა და გამოყენება;

2015წ-სითხური ქრომატოგრაფის (Agilent 1290 HPLC) მართვა და გამოყენება,

2015წ- მასპექტრთან შეუღლებული გაზური ქრომატოგრაფის (Agilent GC/MS) მართვა და გამოყენება,

2015წ-აჯილენტი ატომურ ემისიური სპექტროსკოპის მართვა და გამოყენება;

2015წ- რადიაციული კონტროლი გამა-ბეტა-სპექტრომეტრის AT 1315-ის  გამოყენებით;

2015წ- იონური ქრომატოგრაფის ICS-2100 მართვა და გამოყენება;

2015წ- აჯილენტის ატომურ-აბსორბციული სპექტროსკოპის მუშაობის პრინციპების 

              შესწავლა;

2015წ-სამქვადრუპოლურ მასპექტრთან შეუღლებული გაზური ქრომატოგრაფის (QQQ GC/MS) მართვა და გამოყენება;

2008წ-პოსტ-დოქტორანტის პროგრამა Erasmus Mundus External Cooperation Window პროექტის ფარგლებში;

2008წ-Portable non Destructive Instruments for Grape and Wine Quality Measurements;

2007წ-ღვინისა და ცქრიალა ღვინოების დეგუსტატორი

 

გამოქვეყნებულ შრომათა სია

 

1. T.Kvelashvili, M. Khositashvili, M. Mikiashvili, O. Gotsiridze, G.Buishvili :THE INFLUENCE OF AMINO ACIDS ON THE ALCOHOLIC FERMENTATION OF GRAPE MUST; THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE, Romania, TARGOVISTE,  2025, DOI: 10.2478/agr-2025-0001;

 2.M. Khositashvili, M. Ormotsadze, M. Mikiashvili, L. Kotorashvili, L. Shavadze, S. Batiashvili, THE INFLUENCE OF THE DEGREE OF GRAPE DAMAGE ON THE QUANTITATIVE COMPOSITION OF HIGHER ALCOHOLS IN WINE ; THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE, Romania, TARGOVISTE,  2025, DOI: 10.2478/agr-2025-0002;

3. E. Shavishvili, O. Gotsiridze, M, Khositashvili, M.Mikiashvili, M. Ormotsadze ; IMPROVING THE TECHNOLOGY OF MAKING ROSE, SPARKLING WINE FROM USAKHELOURI GRAPE VARIETY, THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE, Romania, TARGOVISTE p. 14-16, 2022,  DOI: 10.2478/agr-2022-0014;

4.S. Zautashvili, O. Gotsiridze,  M. Mikiashvili, M. Ormotsadze, L.Kotorashvili,  I. Khositashvili AGRICULTURAL TECHNICAL STUDY AND USE IN WINE PRODUCTION OF FORGOTTEN ABORIGINAL SPECIES: VARDISPERI RKATSITELI, KAKHIS TETRI AND LECHKHUMIS ODJALESHI, THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE, Romania, TARGOVISTE p. 27-29, 2022,  DOI: 10.2478/agr-2022-0017;

 

5. R. Maghradze, M. Khositashvili, O. Gotsiridze, M.Mikiashvili, S. Chalatashvili,

G. Buishvili, AGRICULTURAL AND TECHNICAL STUDY OF LOCAL GEORGIAN VARIETY TSULUKIDZIS TETRA FOR RECEIVING WINES MAKE BY CLASSICAL AND TRADITIONAL TECHNOLOGIES,  THE ANNALS OF “VALAHIA” UNIVERSITY OF TARGOVISTE, Romania, TARGOVISTE p. 33-34, 2022,  DOI: 10.2478/agr-2022-0019;

6. მიქიაშვილი მ.;ხოსიტაშვილი მ.;ბააზოვი ზ.;ორმოცაძე მ. - Study amino acids in the fermented flower pollen suspension, International Scientific Conference Chemical and Technological Aspects of Biopolymers CHTAB -2020, , p. 232, Georgia, Tbilisi, 2020;

7. მიქიაშვილი მ; ღვინჯილია მ. -Determination of Macrolide Antibiotic Residues in Honey by LC/MS/MS, International Scientific Conference Chemical and Technological Aspects of Biopolymers CHTAB -2020, p. 198,  Georgia, Tbilisi, 2020;

8. Хоситашвили М.,Шиукашвили В.;Микиашвили М -«Изучение накопления углеводов (пектиновых веществ и восстанавливаемых сахаров) в грозди винограда в фазе начала созревания», Украина XII,2019 p.  204-208VІ Международной научно-практической конференции «Методология современных научных исследований» Харьков;

9. ხოსიტაშვილი მ.;ბააზოვი ზ.;მიქიაშვილი მ. -მეფუტკრეობის პროდუქტების გადამუშავება და გამოყენება სასმელების წარმოებაში ,    საქ. სოფლის მეურნეობის მეც. აკადემიისმოამბეთბილისი, გვ 35. 2018;

10.ხოსიტაშვილი მ,ბუიშვილი გ.;ჩალათაშვილი ა, მიქიაშვილი მ. ხოსიტაშვილი თ. საქართველოში ინტროდუცირებულ წითელ ყურძენში ფენოლური ინდექსის დადგენა Study of Foreign Red Grapes Phenol Index Introduced in Georgia, საქ. სოფლის მეურნეობის მეც. აკადემიისმოამბეთბილისი, 2018 ;

11. გამტკიცულაშვილი გ,გამტკიცულაშვილი გ,ხოსიტაშვილი მ,მიქიაშვილი მ -ტკბილსა და ღვინოში მინერალურ ნივთიერებათა ცვლილების დინამიკა. Georgian Engeneering News, 2017, №4.;

12. ხოსიტაშვილი მ. მიქიაშვილი მ. ბუიშვილი გ, .ასაშვილი ა.- ღვინის არომატის რეგულირება საფუარის გამოყენებით. საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია. # 34 თბილისი 2014წ;

13. Kortava T.; Quridze M.; Mikiashvili M.; Asashvili A.; Tsiklauri L.;Khositashvili M;- Influence of enzyme Inozyme and different yeasts on the quality of wine. Agrarian University of Georgia, Tbilisi, Georgia. 2011;

14. ხოსიტაშვილი მ; კიკნაველიძე ზ.; მიქიაშვილი მ; ხოსიტაშვილი თ; ბაბუნიძე გ; ასაშვილი ა. -კახური და ევროპული ტექნოლოგიებით დამზადებული ღვინოების განმასხვავებელი ნიშან-თვისებები, საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია, სუბტროპიკული მეურნეობის სოხუმის სახელმწიფო სასწავლო უნივერსიტეტი, ქ. ქუთაისი,2010;

15. Mikiashvili m; Kiknavelidze Z; Khositashvili M; Khositashvili T;Favale S; Ciolfi G Influence of grape products on consumers health ,The 33rd World Congress of vine and wine ;Tbilisi,2010;

16. Kiknavelidze Z;Mikiashvili m;Khositashvili M;Nakhutsrishvili B;Favale S; Ciolfi G Influence of Hard Parts Of grape on the Kakhetian wine quality ; The 33rd World Congress of vine and wine ;Tbilisi,2010;

17. Mikiashvili M; Kiknavelidze Z; Khositashvili M;Favale S; Ciolfi G Characterization of Georgian red grape cultivar Saperavi (Vitis vinifera L.) ,Rivista di Viticoltura e  di Enologia, #4, 2009, 3-11;

18. Mikiashvili M; Kiknavelidze Z; Khositashvili M;Favale S; Ciolfi G Characterization of Georgian white grape wines made in earthwork amphorae,Rivista di Viticoltura e di Enologia, #4, 2009,13-20.

19. კიკნაველიძე ზ,.ჭოტიაშვილი კ, მ.მიქიაშვილი მ ხოსიტაშვილი ღოღნოშოს ჯიშური არომატის შენარჩუნება  მისგან მირებულ ალკოჰოლურ სასმელებში. მცირე და საშუალო ბიზნესის განვითარების მიმართულებები რეგიონების აგროსამრეწველო სექტორი -შრომათა კრებული. ბათუმი 2007;

20. მიქიაშვილი მ; ხოსიტაშვილი მ სხვადასხვა საფუარის გამოყენება ღვინომასალის მისაღებად. პროფესორ მასწავლებელთა VIII (64 -ე) სამეცნიერო მასალები. თელავი 2007წ;

21. მიქიაშვილი მ;ღლონტი თ;ხოსიტაშვილი მ ღვინის არომატულ კომპონენტებზე სხვადასხვა საფუარის გავლენის დადგენა. ჟ. « ვაზი და ღვინო » 2006წ;

22. Хоситашвили М.,Кучава Г., Абзианидзе Д, Микиашвили М. Нареклишвили И.Асашвили Т. Влияние скополетина на ка-   чество спирта” Виноделие и виноградар-  ство, 2006, №3, с.46;

  1. 23.  Хоситашвили М.,Кацитадзе М., Абзианидзе Д,Микиашвили М. Нареклишвили И. “Исследование возможности    попадания фталатов в виног-   радный сок” Виноделие и виноградар-  ство, 2006, №3, с.44;

24. Микиашвили М.Нареклишвили И. Хоситашвили М., Изучение некоторых минральных элементов в соке и   вине, Пищевая промышлен-ность,  2006, №4;

25. Микиашвили М.Нареклишвили И.Хоситашвили М., Исследование энергии брожения чистых культур дрожжей. Пищевая промышлен-ность,  2006, №4;

26. Микиашвили М.Нареклишвили И.Хоситашвили М., Изменение составных компо-нентов виноматериалов, сбро-  женных различными культурами дрожжей в период созревания. Пищевая промышлен-ность,  2006, №4;;

27. Кучава Г.,Хоситашвили М., Абзианидзе Д,Микиашвили М. Нареклишвили И.Асашвили Т. Влияние скополетина на качество спирта. Виноделие и виноградар-  ство, 2006, №3, с.46;;

28. Кацитадзе М.Хоситашвили М.,, Абзианидзе Д,Микиашвили М. Нареклишвили И. Исследование возможности    попадания фталатов в виног-   радный сок. Виноделие и виноградар-  ство, 2006, №3, с.44;;

29. Абзианидзе Д , Тугуши Д.Хоситашвили М.,Микиашвили М.Патарая М. Исследование азотистых сое-  динений в осадке и в ьарде  коньячного виноматериала, Georgian enineering news, 2005,  3, p.193-194;

 

 

სახელმძღვანელო

  1. ხოსიტაშვილი მ.; მიქიაშვილი მ.; გორგილაძე მ.; ორმოცაძე მ.; სხვადასხვა საფუარის    გავლენის დადგენა ღვინის არომატულ კომპონენტებზე, გამომცემლობა ,,ჩოხი“, თბილისი, 2020წ;
  2. არჩვაძე ნ; გოცირიძე ო.; მდინარაძე ი; მიქიაშვილი მ.; ინასარიძე ნ; ინასარიძე თ.; გულბანი ა.; გულედანი ი.; ალეექსეევა გ., ბოგატკო ნ.; და სხვა;  ლაბორატორიული პრაქტიკა, სახელმძღვანელო, ივ. ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტი, 2021

 

 

მონოგრაფია

  1. გორგილაძე მ.; ხოსიტაშვილი მ.; მიქიაშვილი მ.; ორმოცაძე მ., ფორთოხლის წვენის ნატურალობის პარამეტრები და მათი განსაზღვრის მეთოდების შემუშავება; გამომცემლობა ,,ჩოხი“, თბილისი,2021

 

სიგელი

საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის სიგელი აგრარულ დარგში სამეცნიერო მიღწევებისთვის, 2025 წლის 11 თებერვალი